Tin tức - Sự kiện
  
CFA Training Workshop Open 8.00 am, 25 July 2009
(22/07/2009)
Vào 8.00 sáng Thứ Bảy, ngày 25/07/09 AFTC phối hợp với Hội CFA VN tổ chức buổi CFA Training Workshop về 2 nội dung học trong Level I và Level II, là Corporate Governance và Porter's 5 forces, cũng là những nội dung quan trọng trong công việc phân tích trong thực tế.

Vào 8.00 sáng Thứ Bảy, ngày 25/07/09 AFTC phối hợp với Hội CFA VN tổ chức buổi CFA Training Workshop về 2 nội dung học trong Level I và Level II, là Corporate Governance và Porter's 5 forces, cũng là những nội dung quan trọng trong công việc phân tích trong thực tế.

 

Training Workshop
An All Round Approach To Evaluating A Business

An accurate appreciation of the value of any business must include some qualititative features such as the risk stemming from poor corporate governance, and the general conditions that affect the industry or sector the business is in.

In this workshop we introduce a structure for assessing vital issues such as-

- How well run is this company ?
- How exposed is it to risk arising from poor corporate governance practices ?
- How protected is it from a damaging scandal or corruption case ?
- Are there checks and balances to prevent managers pursuing their own interests against the company ?
- How transparent is the company to investors and potential investors ?
- How capable are the directors, do they understand their role on behalf of investors ?


We will also identify the most common features of an industry or sector to analyse, and how to approach this task. In particular we will introduce 'Porters 5 Forces Model', the most widely used model for industry analysis taught in MBA Programs all over the world.

Methods:
The training workshop will involve practical learning activities including group tasks such as -
- case study analysis and scenario-based training methods
- the practical application of the methods


Trainer:
The training workshop will be conducted by Australian-based Professor and Industry Consultant Dr Dirk Maclean, PhD, MBA

Dr Maclean has many years experience delivering the MBA Program of La Trobe and RMIT Universities, in Australia, Viet Nam and Mongolia. He has taught Strategy, Leadership, Corporate Governance and Strategic Human Resource Management.

Dr Maclean has also served as a consultant in Crisis and Risk Management to global mining companies, and is working on a Risk Management project for the food and drink industry inside Viet Nam. He is an Associate of Ross Campbell, one of the world's leading authorities in effective Crisis and Risk Management techniques.

 
Thời gian: 8.00-12.00 sáng Thứ bảy, 25 tháng 7, 2009.
Địa điểm: công ty AFTC
Học phí: 300,000vnd / người, miễn phí với học viên AFTC
Đăng ký Đối với học viên của AFTC: email docaoson@aftc.vn trước 5pm thứ 5 ngày 23/7.
Đối với cá nhân không phải học viên của AFTC: nộp phí tại công ty AFTC trước 5pm thứ 5 ngày 23/7.

Để đảm bảo chất lượng buổi hội thảo, chúng tôi có quyền từ chối các anh chị không có tên trong danh sách đăng ký hoặc đến muộn quá 15 phút. 

 
Các bài viết khác
Mình nghĩ xác định được mục tiêu ngay từ đầu là rất quan trọng. Vì khi đã vạch ra được con đường và đích đến, mình sẽ đặt việc học và pass CFA lên vị trí ưu tiên hàng đầu.
Nguyễn Tấn Bảo

Tự mầy mò học được 3 môn nhưng mất nhiều thời gian và sau này khi review thì thiếu sót nhiều lắm, nếu biết AFTC sớm hơn, mình đã thi từ năm ngoái.
Nguyệt Minh

Song song với công việc tại công ty chứng khoán, Hiếu đã trở thành tutor của AFTC với nhiệm vụ trợ giảng, chữa bài tập cho các bạn thi năm 2012.
Lê Trung Hiếu

Em đậu rồi cô ơi. Em cám ơn cô nhiều lắm. Nhờ cô và các thầy cô trong trung tâm, em mới có được kết quả này. Đúng là không có gì hạnh phúc hơn khi mọi nỗ lực được đến bù xứng đáng.
Phạm Tuyết Hà

Không Curriculum, không Schweser Study Note, không cặm cụi đọc sách sau những giờ làm việc căng thẳng, công thức của mình thật đơn giản: Sự truyền thụ của giảng viên + Mindmaps!
Lê Trọng Tuấn Anh